Românii sunt de partea Israelului | Sondaj Avangarde

Publicat de

Mai mulți români cred că Israelul are dreptate să riposteze atentatelor teroriste comise de gruparea teroristă Hamas, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde. Studiul arată că 38% dintre români împărtășesc punctul de vedere că Israelul este îndreptățit să atace Gaza, în timp ce 26% au optat să nu răspundă, iar 36% sunt de părere că Israelul nu este îndreptățit să se apere.

La întrebarea „În conflictul dintre Israel și Palestina, după părerea dumneavoastră, cine are dreptate?”, 41% dintre cei întrebați au răspuns „Israel”, 10% „Palestina”, iar jumătate dintre cei chestionați au ales să nu răspundă.

71% dintre respondenți au identificat Hamas drept o organizație teroristă, 7% drept o organizație legitimă, restul de 22% din participanți alegând să nu răspundă.

Acum câteva zile, prim-ministrul Marcel Ciolacu a devenit primul înalt demnitar care a vizitat Israel de la începerea conflictului pornit de Hamas. Premierul României a declarat că este de datoria României să fie solidară cu Israel.

Lasă un comentariu