Mai mult de jumătate din cetățenii Republicii Moldova ar opta pentru aderarea statului lor la Uniunea Europeană

Publicat de

53,5% dintre cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru aderarea la UE în cazul unui referendum în acest sens, potrivit unui sondaj finanțat de Uniunea Europeană și realizat luna trecută de WatchDog.MD și CBS-Research.

Mai exact, participanții au fost întrebați ce ar alege între aderarea la UE și aderarea la Uniunea Economică Eurasiatică, din care fac parte Rusia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Armenia.

Doar 23,8% dintre respondenți au declarat că ar fi pentru aderarea la uniunea economică din Eurasia, în timp ce 9,1% nu ar participa, 11,4% nu s-au decis, iar 2,1% nu au oferit un răspuns.

Totodată, studiul a descoperit că Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate reprezintă în continuare prima opțiune a alegătorilor din Republica Moldova.

În România, Maia Sandu – care are și cetățenie română – se bucură de un nivel mare de încredere, președintele Republicii Moldova fiind liderul la nivel internațional despre care cei mai mulți români chestionați în octombrie 2022 de Avangarde au spus că au încredere.

Sursă imagine: Fb/Maia Sandu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s