Efectele Brexit în rândul cetățenilor UE: tot mai puțini europeni cred că ar fi o idee bună ca statul lor să părăsească Uniunea

Publicat de

Potrivit unui studiu început în 2001 de City, University of London, efectuat la fiecare doi ani, cetățenii europeni sunt mult mai puțin deschiși ideii ca țara lor să nu mai facă parte din Uniunea Europeană. Studiul constată o scădere considerabilă a susținerii părăsirii UE după ce a avut loc ieșirea Marii Britanii.

Cea mai mare scădere a fost înregistrată în rândul finlandezilor. Dacă 28.6% dintre aceștia ar fi votat pentru ieșirea Finlandei din UE în perioada 2016-2017, doar 15,4% dintre aceștia ar fi făcut același lucru în 2020-2022.

Scăderi la fel de importante au fost înregistrate și în Franța, Olanda, Portugalia și Austria, în timp ce în Germania, Spania, Suedia și Ungaria au fost înregistrate scăderi între 2,6 și 6%.

Mai multe evenimente au contribuit la această schimbare a atitudinii euroscepticilor, cum ar fi impactul Brexit asupra comerțului și forței de muncă, lunga perioadă de negocieri între Marea Britanie și UE, marcată de incertitudine, dar și invazia lansată de Rusia în Ucraina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s