Sondaj Politico: PSD a ajuns la 34%, aproape dublu față de PNL / Partidele de guvernare, în cădere liberă în preferințele de vot ale românilor

Publicat de

Intenția de vot a românilor s-a schimbat dramatic la nici un an de când coaliția PNL-USRPLUS-UDMR a preluat guvernarea. Astfel, dacă alegerile generale ar avea loc astăzi, PSD ar câștiga scrutinul cu 34% dintre voturi, aproape dublu față de PNL (18%) și triplu față de USR-PLUS (12%).

Practic, cele două partide de guvernământ nu ar reuși să depășească împreună scorul obținut de social-democrați decât cu ajutorul UDMR, cea de-a treia formațiune politică aflată la guvernare (5%). Singurul partid din România care ar mai trece pragul electoral în alegerile parlamentare este AUR, cu 14% dintre voturi.

Ce s-a schimbat față de parlamentarele din 2020

PSD este marele câștigător al ultimelor luni de guvernare de dreapta, în timp ce toate formațiunile politice aflate la putere sunt în cădere liberă în preferințele de vot ale românilor, arată publicația Politico într-o analiză care sintetizează rezultatele sondajelor relevante realizate în România.

Astfel, social-democrații au crescut în opțiunile de vot cu circa 5 puncte procentuale din decembrie până astăzi, evoluția partidului fiind similară cu cea a formațiunii conduse de George Simion.

În schimb, PNL, USR-PLUS și UDMR și-au pierdut masiv susținerea în rândul votanților: Liberalii ar obține astăzi un scor cu circa 7 puncte procentuale mai mic față de alegerile din 2020, USR-PLUS – cu circa 3 puncte procentuale mai puțin, iar UDMR – cu aproape un punct procentual mai puțin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s