Românii, tot mai nemulțumiți de transportul feroviar, arată un sondaj al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă

Publicat de

Românii aleg tot mai puțin călătoriile cu trenul, țara noastră înregistrând o reducere masivă a ponderii transportului feroviar în transportul de pasageri, arată un sondaj prezentat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și realizat cu datele Eurostat şi Institutului Naţional de Statistică.

Potrivit cercetării, doar 29% dintre români sunt mulțumiți de transportul feroviar din România, în timp ce gradul de satisfacție în cazul transportului aerian este de 46%. Calitatea infrastructurii și confortul personal pot explica aceste preferințe, explică realizatorii studiului, care arată totodată că transportul feroviar este indicat chiar de către români ca fiind cel mai ecologic comparativ cu alte moduri de transport.

Nu mai puțin îngrijorător este faptul că România înregistrează o scădere masivă a ponderii transportului feroviar în transportul de pasageri, în ultimele două decenii acesta având o cădere de la 16,3% în anul 2000 la 4,2% în prezent.

În timp ce tendinţa generală în UE şi în statele dezvoltate este de a investi şi utiliza mai mult transportul feroviar pentru transportul pasagerilor, România a evoluat masiv în direcţia opusă, ceea ce aduce în prim-plan nevoia unei mult mai mari atenţii pentru transportul feroviar de pasageri, se arată în cercetare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s