90% dintre români spun că schimbările climatice sunt reale

Publicat de

Mai mult de 90% dintre români consideră că schimbările climatice sunt reale, iar dintre aceștia, jumătate cred că schimbările climatice sunt o problemă extrem de serioasă, arată un studiu realizat de IRES pentru Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Reducerea cantității de deșeuri și colectarea selectivă a acestora este una dintre măsurile pe care peste 91% dintre participanții la studiu le-ar aplica pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice. Mai mult, 97% dintre acestea consideră că reducerea defrișărilor este importantă, 86% aleg izolarea termică a locuinței, iar 82%, reducerea poluării industriale și utilizarea mijloacelor de transport alternative.

Evitarea produselor ambalate, cumpărarea produselor locale sau de sezon de fiecare dată când este posibil, limitarea înmatriculărilor de autovehicule poluante sau introducerea unor taxe de acces în centrul orașului pentru autovehicule sunt alte măsuri pe care le-ar dori românii, arată studiul IRES, realizat pe un eșantion de 1.007 persoane 18+ în luna septembrie a acestui an, prin interviu telefonic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s