Românii vor exploatarea gazelor din Marea Neagră

Publicat de

Majoritatea românilor vor ca resursele de gaz natural din Marea Neagră să fie exploatate, arată „Barometrul de securitate energetică”, un sondaj realizat de INSCOP pentru LARICS, de sub egida Academiei Române. Astfel, 75,6% dintre respondenți au spus că sunt de acord cu exploatarea zăcămintelor offshore.

Între principalele avantaje ale României, 37% dintre aceștia au numit asigurarea de resurse interne de gaz la prețuri bune pentru populație, iar 17,6%, câștigarea independenței energetice prin eliminarea importurilor de gaz din Rusia. În același timp, 4,6% dintre respondenți au afirmat că țara noastră nu are niciun beneficiu din exploatarea resurselor de gaz natural din Marea Neagră.

Interesant este că peste jumătate (50,1%) dintre cei care au participat la sondaj au menționat faptul că Rusia ar avea cel mai mult de câștigat în cazul în care România nu ar porni în următorii ani procesul de extracție a zăcămintelor offshore.

Sondajul a fost realizat în luna septembrie a acestui an pe un eșantion de 1.050 persoane, fiind efectuat prin chestionar la domiciliu.

https://romania.europalibera.org/a/barometrul-securitatii-energetice-romanii-geopolitica-gaze-marea-neagra-centrala-cernavoda/30175481.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s