Cota unică de impozitare, măsura principală care atrage investitori în România

Publicat de

Cota unică este cea mai atractivă măsură fiscală oferită de România, arată un sondaj AmCham realizat în rândul celor 128 de companii-membre în perioada iulie-august 2019 pentru a evalua percepția acestora asupra principalelor măsuri de politică fiscală. Aceasta, împreună cu impozitul de 5% pe dividende sau stimulentele fiscale, sunt principalele avantaje ale politicii fiscale din România.

De cealaltă parte, atractivitatea scăzută a stimulentelor fiscale, prevederile OUG 114 adoptate intempestiv în regim de urgență în mod nejustificat economic și netransparent sau nearmonizarea în timp util a legislației fiscale cu cea contabilă se numără printre lipsurile administrației fiscale.

“Deși politica fiscală a fost întotdeauna în centrul atenției mediului de afaceri, în ultimii ani importanța sa a crescut ca rezultat al modificărilor frecvente cu care ne-am confruntat, al inițiativelor care au fost lansate de multe ori doar la nivel de intenție în spațiul public, și, dacă ne referim doar la ultimele 12 luni, datorită măsurilor fiscale, unele impuse în mod netransparent, altele îndelung discutate cu decidenții, dar încă neadoptate ” a declarat Ionuț Simion, Președintele AmCham România și al grupului de lucru AmCham dedicat fiscalității, în deschiderea conferinței de presă dedicate prezentării rezultatelor sondajului.

https://www.g4media.ro/camera-de-comert-americana-lipsa-digitalizarii-anaf-si-lipsa-de-cooperare-chiar-agresivitatea-din-partea-autoritatilor-fiscale-consituie-o-bariera-in-calea-investitiilor.html?fbclid=IwAR0R-KV1w6RXPGEZ9PP0b3uHupAU2s4zjA6r2p2Da1UlhvkVwPa5Aa5XdNs

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s